By | April 14, 2022

„О, никога не позволявам на децата си да ме прегръщат, докато не се изкъпя и не сменя униформата си.“ Всички сте чували това, нали? Знаете, че сте в потенциално опасна професия. Никой не иска MRSA, VRE, C-Diff или други микроби в домовете си!

В наши дни пациентите са по-болни. Микробите са по-вирулентни. Затова съставих 9 лесни стъпки, за да предпазите болничните микроби от колата и дома си.

Доста е лесно, така че нека да започнем!

Първо – За да избегнете някога да оставите мръсни обувки за кърмачки да докоснат вътрешността на колата или дома ви, вземете чифт слипони обувки, като модни маратонки Crocks Slip-On от Amazon. Винаги носете пантофите си, за да шофирате до и от работа.

Второ – докато сте у дома, поставете чистите си обувки за кърмачки в чиста пластмасова торбичка. И не ги слагайте, докато не стигнете до мястото си за паркиране на работа. Така обувките ви за кърмачки винаги ще пътуват в чанта – независимо дали са чисти по пътя за работа, или мръсни по пътя към дома.

Трето – В края на смяната си и след като приключите, отидете да намерите празна баня. Вземете със себе си два найлонови торбички с размер на галон, вашите антисептични кърпички, плюс чантата си с улични дрехи.

Четвърто – Поставете значката, стетоскопа и всичко от джобовете си върху купчина хартиени кърпи. Считайте всичко замърсено. Мийте ръцете си. След това почистете внимателно всеки елемент с антисептични кърпички и го поставете в чиста пластмасова торбичка.

Пето – Появявате се на работа чисти. Но след 12-часова смяна – никой от нас не иска да обмисля какво има на тази униформа. Не го носете вкъщи! Вместо това просто го свалете и го напъхайте в пластмасовата торбичка с цип.

Шесто – След това измийте ръцете, ръцете, лицето и шията – и облечете чисти улични дрехи от чистата си чанта. Силно препоръчвам да използвате чанти с горни части с цип за добро затваряне, скорост и лекота на използване. Запазете тази найлонова торбичка в джоба си, когато стигнете до колата си и смените обувките.

Седмо – Как ще почистите безопасно мобилния си телефон? Знаеш, че си го докосвал по време на работа. Известно е, че някои го поставят в прясна торбичка за сандвичи с цип преди всяка смяна – и изхвърлят мръсната найлонова торбичка в края на деня.

НО може да е по-социално приемливо да помислите за получаване на един от водоустойчивите протектори за телефон на пазара. Тъй като са водоустойчиви, могат да се перат. Ето един пример: Водоустойчив калъф DandyCase Neon Colors за всички типове телефони от Amazon. Можете да го измиете с антисептични кърпички, когато почиствате другите си джобни предмети.

Осмо – Вашата работна чанта и чантите с цип, заедно със съдържанието им, могат да влязат в нещо като миеща се пластмасова мини кошница Rubbermaid от Amazon и да се поставят в багажника на колата ви.

Девето – Веднъж у дома, почистете униформата си в гореща сапунена вода, дезинфекцирайте обувките си и вземете душ. Винаги е най-добре да убиете всички микроби възможно най-скоро.

И така, готови ли сте? Прекарвайки само няколко допълнителни минути, ще защитите по-добре себе си и тези, които обичате от потенциално опасни патогени! Какъв страхотен начин да защитите дома си, колата си, семейството си и себе си!

Наздраве!