By | April 20, 2022

Днес можете да избирате от много видове баскетболни обувки. Ако никога преди не сте купували такъв, търсенето на правилния чифт може да е малко трудно за вас. Това, което трябва да направите, е да изберете маратонки, които предлагат перфектно прилягане и поддръжка. Инвестирането в чифт, който се чувства комфортно и ви помага да дадете най-доброто си представяне, е от първостепенно значение. По-долу са дадени 8 съвета, които могат да ви помогнат да направите най-добрия избор.

1. Ниско, Средно или Високо

Можете да намерите тези ботуши в 3 височини: ниска, средна и висока. Ниският тип предлага по-добра пъргавина и скорост. Те са чудесен избор за охранители.

Високият тип е идеален за допълнителна опора за глезена, за да можете да поддържате стабилността си, докато играете. Те са добър избор за центрове и нападатели.

Средните типове са по-подходящи за играчи, които се нуждаят от нещо средно между двата типа за подкрепа на глезена.

2. Вижте

Стилът на вашите маратонки също е важен. Понякога външният вид на обувките ви дава тласък, от който се нуждаете, за да постигнете най-доброто си представяне. Имайки това предвид, добра идея е да инвестирате във функционален чифт обувки. Въпреки това, няма нищо лошо да си купите нещо, което изглежда страхотно.

3. Почувствайте

Някои продукти са изработени от твърд материал за по-добра стабилност и защита. В областта на междинната подметка на обувките трябва да има тънък слой за по-добро омекотяване, без да се прави компромис с комфорта.

4. Издръжливост

Ако даден продукт не може да издържи изпитанието на времето, купуването му няма да е от полза. Обувките губят здравината и стабилността си, когато шевовете или тъканта продължават да се разтягат. Въпреки че допълнителното тегло предлага по-голяма издръжливост, можете да закупите леки продукти, които все още издържат много по-дълго.

5. Материали

Материалът на продукта е важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора. За разлика от конвенционалната кожа, синтетичните опции са по-популярни. Въпреки това, можете да намерите много стилове, които са комбинация от платно, мрежа и кожа.

6. Прилягане

Краят на обувката и палецът на крака трябва да имат малко място между тях. Що се отнася до ширината, уверете се, че обувката приляга удобно и не се чувства прекалено свободна или прилепнала. Петата може да се движи малко наляво и надясно, но никога не трябва да се плъзга или плъзга.

7. Външна подметка

Подметката е зоната, която ви свързва с корта. Обикновено за направата на тази част от обувките ви се използват синтетични материали или гума. Тъй като имате нужда от достатъчно сцепление, докато играете, обувката ви трябва да има добра външна подметка.

За по-голямо сцепление подметките, които се предлагат с рибена кост или шестоъгълни шарки, могат да бъдат идеален избор. Този тип обувки ще ви предпазят от плъзгане по корта.

8. Цена

Въпреки че скъпите обувки не помагат непременно на играчите да дадат най-доброто си представяне, все пак може да искате да получите чифт на разумна цена. Уверете се, че двойката отговаря на вашите нужди.

Накратко, закупуването на най-добрия чифт обувки може да ви помогне да подобрите представянето си на корта, като същевременно ви даде тласък на увереността. Ето защо може да искате да следвате тези съвети, за да изберете най-добрите обувки.