By | April 2, 2022

Маратонките са предназначени за различни цели. Можете да ги купите за редовни разходки или за участие в спортно състезание. Може да е малко обезсърчително за вас да изберете най-добрия чифт. Освен за прилягане и качество, трябва да вземете предвид как изглеждат и се чувстват маратонките. Ето защо има смисъл да си направите домашното, преди да отидете в магазина. По-долу са дадени някои често срещани грешки, които трябва да избягвате, преди да направите тази покупка.

1. Не купувайте грешен размер

Не можете да помолите друг човек да купи чифт вместо вас. Това, което трябва да направите, е да ги пробвате и да се разходите из магазина за няколко минути. Трябва да продължите да опитвате няколко чифта, докато не намерите правилния.

Ако мислите, че можете да закупите чифт, който е леко стегнат, грешите. Не всички видове обувки се разтягат с течение на времето. Така че този трик може да не работи. В идеалния случай обувката трябва да ви стои добре. Предлагаме ви да посетите педиатър, за да потърсите чифт, който отговаря на вашите нужди.

2. Не пренебрегвайте вида дейност, с която ще се занимавате

Трябва да вземете предвид вида дейност, с която ще се занимавате, преди да закупите чифт. Например, трябва да изберете правилния тип маратонки, ако ще играете тенис. Купуването на грешен тип маратонки може да доведе до нараняване.

Подметката е друга важна част от всякакъв вид маратонки. Знакът за качествената подметка е, че се огъва по-трудно. Ако ще използвате редовно маратонките, те ще се износят много по-бързо.

3. Не пренебрегвайте важността на опита

Преди да влезете в магазина, ви предлагаме да вземете предвид следните ключови фактори:

Помислете за старите си двойки

Разберете дали сте тесни или широки крака

Помислете за вида на проблемите с краката, които сте имали в миналото, като чук, болка в петата или мехури.

Освен това, ако ще купувате маратонки, трябва да отидете в специализиран магазин за бягане. В тези магазини има специалисти, които ще обмислят вашата походка и форма, преди да направят предложения.

4. Не продължавайте да сменяте марките

Не е добра идея да продължавате да сменяте марките. След като намерите работеща марка, просто трябва да се придържате към нея. Докато дизайнът е същият, не трябва да правите превключвател. В дългосрочен план ще бъде по-добре да се придържате към същата марка.

5. Не сменяйте маратонките си често

Трябва често да сменяте обувките си. Според експерти общото правило е да се ходи за нов чифт маратонки след 400 мили. Това важи както за бегачите, така и за редовните потребители.

Накратко, предлагаме ви да избягвате тези грешки, ако ще купувате маратонки за първи път. Да се ​​надяваме, че избягвайки тези грешки, изборът на правилния чифт ще бъде безупречен за вас.