By | May 6, 2022

Бягане или бързане? Яжте или поглъщайте? Да се ​​движиш или да се движиш? Можете да увеличите силата на вашето копие, като повишите качеството на глаголите, които използвате. Глаголите показват действие и начинът, по който описвате това действие, може да има драматично влияние върху вашите читатели. Защо бихте искали да напълните копието си с самодоволни думи, когато можете да предизвикате емоции и визуални образи в сърцата и умовете на вашите читатели? Разбира се, „бягане“ и „бързане“ показват, че някой се движи бързо. Но „бягай“ е тъп, обикновен глагол, докато „бързане“ предизвиква определени образи в съзнанието на вашия читател.

Не беше ли мислил наистина за това? Ти трябва! Можете да изберете обичайни глаголи като „говорим“, „направя“ и „харесвам“ или вместо това можете да наелектризирате своето копие с глаголи като „бъбрим“, „откривам“ и „обичам“.

Вижте тези примери, за да видите какво имам предвид:

Преди

Пухени утешители ви позволяват да се стоплите

Когато навън е студено, легнете в леглото и се затоплете с нашите истински одежди от гъши пух. Няма причина да ви е студено, когато вместо това можете да загреете нещата!

След

Пухени утешители ви позволяват да се гушкате

Когато навън е студено, скочете в леглото и се заровете с нашите истински одежди от гъши пух. Няма причина да треперите, когато можете да се сгушите вместо това!

Виждате ли разликата? Последният рисува по-ярка картина на утешителя от първия.

Прегледайте този…

Преди

Независимо дали правите аеробика, пилатес или друга тренировка, маратонките Ziox ще ви осигурят подкрепата, от която се нуждаете. Специално създаден за упражнения с ниско и високо въздействие на закрито, Ziox е създаден, за да ви държи по пътя към постигане на вашите фитнес цели.

След

Независимо дали изпълнявате аеробика, пилатес или друга тренировка, маратонките Ziox ще ви предложат подкрепата, от която се нуждаете. Специално проектиран за упражнения с ниско и високо въздействие на закрито, Ziox е проектиран да ви държи по пътя към постигане на вашите фитнес цели.

Каква е разликата? Защо “след” са толкова по-мощни от “преди”? Тъй като бяха използвани убедителни глаголи. Глаголите въвеждат действието във вашето копие. Те дават на читателя (или поне трябва да дадат на читателя) нещо, което да си представи. Имате нужда от супер глаголи, за да примамите читателите си. Например, вместо просто „влезе в леглото“, ние казваме „скочи в леглото“. Вместо „да ти е студено“ и „затопля нещата“, ние казваме „тръпка“ и „гушкам се“. Когато го прочетете, започвате да си представяте какво действие се случва по много специфичен начин.

Къде намирате тези супер глаголи? Накъдето и да погледнеш! Ето кратък списък. Можете също да посетите безплатни сайтове като http://www.thesaurus.com за повече информация.

Глаголи срещу супер глаголи

 • Акцент – подчертаване, подчертаване
 • Разбийте – разбийте, смажете, съборете
 • Яжте – консумирайте, поглъщайте, празнувайте
 • Прости – извини, извини, пренебрегвай
 • Мразя – мразя, мразя, презирам
 • Представете си – представете, измислете, концептуализирайте
 • Подобряване – подобряване, усъвършенстване, усъвършенстване
 • Скок – скок, хвърляне, вързан
 • Научете – откривайте, разбирайте, разбирайте
 • Харесайте – възхищавайте се, обожавайте, ценете, наслаждавайте се
 • Направи – създай, проектирай, проектирай
 • Обещание – обет, клетва
 • Разкривам – изявявам, разкривам, разкривам

Отделете малко време, за да надхвърлите обичайното. Намерете няколко супер глагола, които да използвате във вашето копие, за да увеличите вълнението и интереса към продуктите/услугите, за които пишете. Това допълнително внимание, което привличат Super Verbs, може лесно да се свърже с допълнителни продажби.

От Карън Такстън © 2004

http://www.learn-copywriting.com