By | April 5, 2022

Тенденциите и стиловете варират значително в различните държави и дори от град до град. Независимо дали пътувате до Русия, Берлин или Тел Авив, драстичните разлики в модата вероятно ще предизвикат културен шок на всеки. Независимо дали планирате да пътувате по света, или просто се интересувате от това каква е модата в други страни, по-долу са някои големи градове и кои са някои от актуалните тенденции.

  • Санкт Петербург: Когато става дума за руски стил, всичко е свързано с обличането. Независимо къде отивате, дори ако просто искате да носите спортни панталони, по-добре да са сладки спортни панталони на Victoria’s Secret, а не грозните сиви, които ви карат да изглеждате като американец. Ако една жена иска да се впише, тя трябва винаги да поддържа косата си, грима и ноктите си перфектно. Рускините обичат да изглеждат добре. Предпочитат секси облекло, като тесни дънки и горнище с ниско деколте. Ако е студено (разбира се, че ще е студено), трябва да носите кожено палто, което стига до кръста, тесни дънки и много високи токчета. Ако искате да се откроите, можете да носите равни обувки, ако сте жена, и маратонки, ако сте мъж. Маратонките са подходящи само ако ходите на фитнес. Като се има предвид това, руснаците харесват стила, но не е задължително той да е скъп стил. Можете също така да получите рокли на едро, стига да изглеждат скъпи.
  • Тел Авив: Израел е интересно място и ще откриете, че страната е изпълнена с много различни стилове. Но като цяло израелският стил е за комфорт. Всъщност е точно обратното на руския стил. Много рядко ще видите израелско момиче да носи много високи токчета, дори в нощен клуб. Израелският стил е доста спокоен, дори като хипи. Обичайно е да виждате както мъже, така и жени да носят страхотни кичури, облечени в винтидж дрехи. Жените обичат да носят широки дънкови шорти, сладки рокли, в които могат да карат колело, и винаги удобни сандали. Израел като цяло е много хълмисто място, така че удобните обувки са задължителни. Израел е толкова спокоен със стила си, че е вероятно да видите хора, облечени в дънки на сватби.
  • Берлин: Берлин е голяма модна столица и тук ще видите някои фънки тенденции, които едва ли ще видите никъде другаде. Има няколко основни тенденции, които са популярни в Берлин, но “хипстърът” определено е тук. Това е град, който определено знае как да купонясва и модата, която виждате по улиците, показва това. Стилът може да се опише като всичко друго, но не като мейнстрийм, не съвпадащ и всичко става. Те обичат дрехи от 80-те, високи маратонки, няколко слоя дрехи и фънки коси. Стилът има донякъде усещане в стил Токио, но може би малко по-груб около ръбовете. Ако търсите оригиналност, това е мястото, където трябва да отидете.