By | May 9, 2022

Предимства на танцовите обувки

Знаете ли ползите от снабдяването с обувки за танци?

Има редица предимства при закупуването на специализирани обувки за танци в сравнение с обикновените обувки или може би няколко стари маратонки за бягане, прибрани някъде в дъното на гардероба ви. Като начало, съставът в подметката е жизненоважен. Като цяло обувките за улица или бягане не предлагат никъде достатъчно подкрепа за танци. Обикновено подметките на тези обувки са изключително дебели и в никакъв случай не са достатъчно гъвкави за повечето жанрове танци. Обикновено се правят с “разкъсаща” подметка. Това заключава, че има достатъчно опора както отпред, така и отзад, в допълнение към пръстите на краката и топката от стъпалата. Липсва опора в рамките на арката и често ахилесовата област. Този конкретен стил позволява на областите на краката да имат достатъчно гъвкаво свободно движение, когато са на дансинга. Някои дизайни съдържат презрамки от външната страна, за да поддържат областта на арката, но много от тях имат изключително тънки и гъвкави подметки в цялата област.

Супер леки и гъвкави маратонки са идеални, защото те играят огромна роля в подпомагането ви да правите екстравагантни стъпки както бързо, така и елегантно. Важно е обувките за танци да се използват само за тяхната цел и никога за ежедневна употреба, при условие че обикновено не осигуряват достатъчно помощ в областта на свода, необходима за ежедневна употреба.

На пазара ще намерите голямо разнообразие от обувки за танци за всички различни жанрове. Например, има много налични за балет, джаз, хип-хоп, салса… и списъкът продължава и продължава. Обикновено няма да намерите най-добрите спортни обувки за танци в обикновен магазин за обувки, но ще трябва да посетите специализиран спортен магазин или може би студио за танци. Сега, тонове се предлагат от онлайн търговци на дребно, но обикновено е полезно да проверите някои лично, преди да решите наистина да закупите, тъй като прилягането се различава значително за всеки индивид.

Има много от вас, танцьори, които тепърва започват и може да не са наясно какво точно се счита за „добри“ обувки за танци. Обувките, които не са специализирани за танци, могат да доведат до потенциални наранявания. Лично съм забелязал много подхлъзване и падания и други предотвратими наранявания поради някаква небрежност. Глупаво, знам! Подкрепата за глезените и ходилата са изключително важни! Не мога да подчертая това достатъчно. Видът и размерът на поддръжката правят такава огромна разлика между нормалните спортни обувки и правилните обувки за танци. Когато танцувате предимно с партньори или в групи, особено важно е подметката на обувката ви да е по-широка в сравнение с горната част на кораба, получавайки устна, която може глупаво да се хване в маратонката на партньора ви и да ви накара да изглеждате като глупаци !

Аз съм запален танцьор повече от 20 години. Ако искате да научите повече за предимствата на обувките за танци, моля, посетете ни във All About Dance Shoes лесно.