By | April 2, 2022

Въпреки че дамското оборудване става все по-често срещано в сноуборда през годините, все още е много по-лесно да намерите мъжки ботуши за сноуборд. Това е така, защото просто има повече от тях. Първоначално сноубордът е бил спорт, доминиран от мъже и това означава, че някои от по-утвърдените марки произвеждат мъжко оборудване много повече от дамско. Много жени могат да се разочароват от това и може да обмислят закупуването на мъжко облекло по различни причини. Но има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да купите мъжки ботуши за женско краче.

Може да бъде много изкушаващо за много момичета да си купят мъжки обувки за сноуборд. По някаква причина много компании смятат, че момичетата искат само розови пеперуди и лилави звезди на екипировката си. Ако търсите нещо малко по-неутрално по отношение на пола, мъжката екипировка е мястото, където най-вероятно ще се обърнете. Мъжката екипировка също има по-широк обхват по отношение на функциите. Почти всяка компания предлага повече мъжки ботуши за сноуборд, отколкото дамски; някои фирми дори имат два пъти повече мъжки ботуши! Понякога тази липса на избор може да направи намирането на подходящите обувки почти невъзможно за жена сноубордист.

Така че просто вземете мъжки обувки за сноуборд, нали? Не толкова бързо. Освен ако нямате стъпала и крака, подходящи за мъжки ботуши, може да съжалявате за решението си да закупите ботуши, направени за другия пол. На анатомично ниво стъпалата и краката на жените са доста по-различни от тези на мъжете. Един от най-големите проблеми при вземането на мъжки ботуши е, че жените са склонни да имат по-тесни крака и може да изпитат значително повдигане на петата, ако стъпят в мъжки ботуши. Това може да причини не само проблем с производителността, но и болка и дискомфорт. Освен това жените са склонни да имат по-ниски мускули на прасеца от мъжете. По-високият гръб на мъжки ботуши може да се забие точно в средата на мускула на прасеца на жена и да причини доста дразнене по време на цял ден на каране.

Но разликите между стъпалото и ботуша не са единствената причина да преосмислите закупуването на ботуши извън вашия пол. Начинът, по който ботушите пасват с връзките, е от решаващо значение. Ако имате дамски връзки, но мъжки ботуши за сноуборд, може да имате проблеми да накарате ботуша да пасне правилно в свързването. Това е така, защото ботушите са направени така, че да пасват специално с връзки и смесването на мъжко и дамско облекло може да отслабне прилягането. Не само може да имате лошо представяне, но може да се изложите на риск за безопасността, ако ботушите ви не се вписват в връзките ви.

Истината е, че наистина не е краят на света, ако сте жена, която иска да си купи някакви мъжки ботуши. Но може да не извлечете цялото забавление от вашето преживяване, което бихте направили, ако имате ботуши, по-добре проектирани за крака си. Винаги е добра идея да закупите обувките, които са проектирани най-добре за вас. Ако все още сте готови да вземете мъжки обувки за сноуборд, може да искате да пазарувате още малко, за да видите дали не можете да намерите дамски ботуши, които да ви харесват.