By | April 2, 2022

Има много имена за различни видове ботуши. Имате галоши, гумени ботуши, снежни ботуши, блатове, Wellies, Wellingtons, гумени ботуши и вероятно други имена, които дори не мога да си спомня. Така че може да се чудите „уелките са същите като дъждовните ботуши?“ Нека разберем, като научим малко повече за wellies!

В по-голямата си част, да, уелките са същите като дъждовните ботуши. Но за да станете по-придирчиви, докато всички уеллиета могат да се считат за дъждовни ботуши, не всички дъждовни ботуши са уелс. Уелките винаги са направени от каучук, но дъждовните ботуши не са непременно такива. Въпреки че може да се твърди, че гумените ботуши са единствените, които са наистина водоустойчиви, все още има много ботуши, продавани като дъждовни, които не са направени от материала.

Много дъждовни ботуши могат да бъдат направени от синтетични материали, които са обработени, за да бъдат водоустойчиви. Дори платнените ботуши, които са обработени със защитно покритие, могат да свършат доста добра работа за защита на краката ви от мокрото и студено време. Но те със сигурност не са уелци.

И така, какво са Wellies?

Wellies е основно прякор за определен тип гумени ботуши, които произхождат от Великобритания. Първоначално те са били наричани Wellingtons, което е наименована марка за ботуши, произведени от британска компания, наречена Hunter Wellington. Те вероятно бяха първият производител на това, което днес наричаме wellies, така че и Wellingtons, и Wellies се отнасят до тези видове ботуши и като цяло това е името, използвано независимо от това коя компания всъщност ги произвежда. Докато Хънтър Уелингтън все още е наоколо и прави страхотни ботуши, много компании, като J Crew или дори Jimmy Choo, правят същия стил днес.

Въпреки че този стил на ботуши отдавна е модерен в дъждовна Англия, Wellies са голям хит навсякъде днес благодарение на някои модни тенденции, които направиха ботушите по-стилни и сладки. Не е нужно да се справяте с чифт армейски зелени или черни ботуши. В днешно време можете да си купите уелки във всякакви модни цветове и дори щампи.

Мисля, че някои от дизайните на тези ботуши ги правят особено сладки. Моите любими са карираните и флорални щампи, особено когато се използват ярки цветове. Те са идеални за дъждовни пролетни дни, ако искате да ги прекарате пръскайки се из локви. Какво може да бъде по-забавно? Особено когато не е нужно да се притеснявате, че краката ви ще се намокрят.