By | April 2, 2022

Ако сте запален мотоциклетист, тогава се разбира, че притежавате чифт мотоциклетни ботуши. Около 80% от инцидентите с мотоциклети водят до наранявания на краката. Това е причината, поради която е разумно да имате свой собствен чифт мотоциклетни ботуши. Тези ботуши пазят краката ви в безопасност. Освен това, вие също можете да направите свое лично изявление със собствен стил на мотоциклетни ботуши. Наличието на страхотен чифт мотоциклетни ботуши може да бъде вашият собствен спасител, което прави много важно за вас да запазите продължителността на живота на вашите ботуши, за да ги направите по-дълго. Ако притежавате чифт мъжки ботуши Harley Davidson, ето няколко съвета, които можете да следвате, за да се грижите за тях и да ги удължите.

Като ездач, вие се излагате на откритата среда, като вашите ботуши също са изложени на същите природни елементи като дъжд или сняг. Вашите ботуши също са уязвими към водни локви и мокра трева. За да удължите живота на вашите ботуши, уверете се, че оставяте ботушите си да изсъхнат по правилния начин. Не ги сушете със сешоар, защото това само ще накара кожата на ботушите да стане твърда. Изсушете ботуша си, като осигурите достатъчно циркулация на въздуха без толкова много топлина.

Производителите на ботуши вече знаят, че ботушите, които правят, са изложени на вода и по този начин са включили някаква хидроизолационна система в своите ботуши. Въпреки че това може да е вярно, все пак е важно да поддържате хидроизолационната система, която производителят е поставил във вашия чифт мъжки ботуши Harley Davidson. Уверете се обаче, че методът, който ще използвате, за да поддържате хидроизолацията на ботушите си, не е в противоречие с начина, по който производителят е проектиран да бъде. Когато проверите това, уверете се, че вашите ботуши са чисти и сухи, преди да направите действителната хидроизолация. Най-основните хидроизолационни материали включват пчелен восък, ланолин, вазелин и силиконово масло, тъй като тези материали запълват порите на кожата, така че водата да не може да проникне в тях. Въпреки това, трябва да прилагате отново тези материали често, тъй като те стават течни при стайна температура.

Восъкът е най-добрият вариант, който можете да вземете за трайна водоустойчивост на вашите ботуши. Восъците с разтворители имат предимство пред другите форми на хидроизолация, тъй като разтворителите предотвратяват превръщането на восъка в течност. Поради това те трайно запълват порите на ботушите. За да сте сигурни, че ще извлечете максимума от вашата хидроизолационна обработка, първо премахнете фабричното хидроизолационно третиране, преди да нанесете восък върху кожата. Това ще позволи на багажника да задържи восъка по-добре. За да премахнете фабричната хидроизолация, можете да използвате четка с мек препарат и да оставите ботушите си да изсъхнат. След като направите това, можете да приложите свой собствен избор на хидроизолация.

Наличието на водоустойчивост е наистина важно, когато тръгвате на път с вашите мотоциклети. Той предпазва водата, което води до по-голям комфорт за потребителя.