By | April 2, 2022

Коледа е точно зад ъгъла и сезонът на купуването на подаръци привлича (тоест, ако все още не е започнал сериозно във вашето населено място)! Така че започнете да мислите и да търсите подаръци сега, в противен случай ще свършите да пазарувате за Коледа на 11-ия час, точно когато цените вече са се повишили!

Мислите да купите обувки като подарък за Коледа? Ботушите от овча кожа биха били идеален подарък по това време на годината, заради ледено-хладните температури, предизвикани от зимата. И ако вие и аз сме на една и съща “дължина на вълната”, какви по-добри ботуши от овча кожа да подарите от чифт истински, честни ботуши “UGG Australia” от овча кожа, нали? Както казват, “дай нищо друго освен най-доброто!” Но проблемът е къде да търсите автентични ботуши от овча кожа “UGG Australia”? Разбира се, може да кажете, че нетук всъщност има много магазини в моя район, които продават автентични ботуши от овча кожа “UGG Australia”, но сигурен ли си, че наистина са автентични ботуши от овча кожа “UGG Australia”? И дори отдалечено сте наясно с “спора” или “спора” между австралийските производители на ботуши и американската компания, която произвежда автентичните ботуши от овча кожа “UGG Australia”? Ако не сте наясно с този така наречен “противоречивост или “спор” , след което вижте статията в Уикипедия за UGG ботушите.

Сега, след като сте прекарали известно време в обучение за американското и австралийското „тълкуване“ на думата „UGGs“ и фона на спора „UGG Australia“, нека продължим напред, докато ви показвам начините, по които можете да различите двойка от оригинални ботуши от овча кожа “UGG Australia” от фалшиви. Нека започна обаче, като кажа, че всичките ми „намеци“, „указатели“, бележки и забележки, които следват, са приложими САМО за ботуши „UGG Australia“, намерени в „действителен“ магазин, а не „виртуален“ (като като тези “онлайн” магазини и/или “търговци на дребно”), нали? За целите на сбитостта или краткостта ще говоря за забелязването на фалшиви UGGs сред „виртуални“ или „онлайн“ магазини в друга дискусия.

Нека започнем търкалянето на топката, като говорим за ЦЕНАТА. Истинските ботуши от овча кожа “UGG Australia” са доста скъпи. Няма да споменавам никакви цифри, защото цените варират и се променят от време на време. Но ето какво предлагам да направите, за да „изкорените“ очевидни фалшификати: ако във вашия район има няколко магазина, предлагащи UGG, проверете цените на всеки. Ако всички те са събрани заедно в малък диапазон, това означава 1.) Или всички те продават истински UGG, което е добре; или 2.) Всички продават фалшификати, което е твърде лошо. Моята мисъл е, ако един магазинът предлага цена, която е значително много, много по-ниска от останалите, тогава, на всеки език, това е подарък, който че магазинът продава фалшиви UGG.

Сега, да предположим, че всички те наистина продават UGGs в тясно групирани ценови диапазон. Какво трябва да направите след това? Вижте техния ВЛИЗ. Ето няколко видими „издайнически знака“, които издават фалшификати:

 • Ако един или всички етикети на конкретни ботуши (отвън и отвътре) показват „Произведено в Австралия“ или „Произведено в Нова Зеландия“, това определено са фалшификати. Защото Deckers ги произвежда в Китай от доста време.
 • Ако качеството на шева е много лошо, това е фалшива. Разбира се, може да е трудно да се разграничи “много лошо” от “лошо” и от “добро”, но ако очевидно е много лошо, тогава ботушите са фалшиви.
 • Вижте черните UGG на магазина. Оригиналните UGG с черен цвят имат черни подметки и черни етикети с логото “UGG” в бяло, докато фалшивите “черни” UGG имат подметки с жълт цвят и кафяви (или нечерни) етикети.
 • Попитайте за модела “Nightfall”. Ако “Nightfall”, който ви е представен, е друг цвят, освен Кестен, това е фалшификат. Deckers прави само “Nightfall” в Chestnut.
 • Попитайте за модел “Sundance”. Ако видите “Sundance” в друг цвят, освен кестенов пясък или шоколад, това е фалшификат. Deckers спря да го прави в черно. Може да има стари наличности наоколо, но всеки, който продава големи количества от тях, вероятно продава фалшификати.
 • Докато все още сте по темата за цвета на ботушите, имайте предвид, че няма UGGs с цвят на “камила”. Така че, ако някой ви предложи, бинго!
 • При истински UGG козината от овча кожа около ботуша съвпада с цвета на ботуша, но козината от овча кожа в долната част на ботуша, където седи кракът ви, винаги е естествен (или “крем”) на цвят.
 • Подметката на истински UGG е около половин инч или повече, докато подметките на фалшивите са много тънки, като може би ¼-инч.
 • Сега опитайте да погледнете етикета “размер” на техните дамски и детски UGG, ако имат такива. Всички размери в евро, Великобритания и САЩ са показани на детски UGG, докато женските UGG показват само американския размер върху него.
 • Ако има закачен етикет със синя карта или кафяв “кожен” етикет (на някои от тях може да пише “Произведено от CGM Co. Ltd.”), или торба за прах в светлокафяв или бежов цвят с надпис “UGG” или понякога “Сняг Ботуши“ върви с чифта UGG, тогава е фалшив. Повечето „невинни“ купувачи се заблуждават от това привидно „внимание към детайла“ или „допълнителни докосвания“. Истината е, че нито един чифт истински ботуши “UGG Australia” няма закачен етикет (или с прикрепена “пробна козина”) или се предлага с торба за прах/защита или пазарска чанта!
 • Ако случайно донесете със себе си (или носите) чифт истински UGG, или някой от вашите спътници донесе със себе си своите оригинални UGG, опитайте се да сравните вашите истински UGG с фалшиви едно до друго; фалшив, който е същият “модел” като вашите истински UGG или ще бъде по-висок или по-нисък от вашите.
 • Освен това, докато все още е предмет на сравнение рамо до рамо, етикетът “UGG” на задната страна на ботушите е по-висок на фалшива и надписът е различен от оригиналния UGG. Буквите може да имат празнини между тях във фалшивите, докато в истинските те се припокриват. И накрая, думата „австралия“ на логото на „UGG Australia“ е с по-удебелен шрифт на фалшивото, отколкото на истинското UGG.

Да предположим, че фалшификаторите са се подобрили значително и досега UGG, които разглеждате, са преминали всички „визуални“ тестове по-горе. Има още някои „тестове“, които можете да направите, за да „изкорените“ фалшификатите. Например, опитайте този ТЕСТ ЗА СПОСОБНОСТ: Ако знаете размера на ботуша си, опитайте да поискате чифт UGG, чийто размер е по-голям с един „ надрез” от вашия размер, а след това опитайте да ги носите. Ако са истински UGG, те трябва да прилягат плътно или дори трябва да са малко свободни.

Искате ли още „тестове“? Опитайте тези прости ТЕСТОВЕ ЗА КОЖИ: Разгледайте вътрешната козина на ботушите. Истинската UGG козина е пухкава и гъста и трябва да има наситен кремав цвят. Фалшивата UGG кожа, от друга страна, е синтетична и изглеждат тънки и нежни и са “сивкави” или “бели”, вместо да са кремави. Сега “опипайте” козината с ръцете си. Трябва да “усещате” много меки. След това опитайте да разтриете пръстите си срещу тях. Можете да разберете фалшификатите, защото парченца от тях ще се „отлепят“ или „изчезнат“ дори само с леко „търкане“. И накрая, помиришете вътрешността на ботуша и козината. Ако има дори само лека боя или „ миризма на лак за тях, тогава това е вашият знак, че ботушите са фалшиви. Истинската UGG козина няма дори лека нотка на тази „лакова“ миризма, защото не е нужно естествената козина да бъде боядисана, за да я „пропусне“ изключен като “истинско нещо”.

Нека опитаме “нов” подход към тези “тестове”; вместо да тестваме ботушите, нека ТЕСТВАМЕ ПРОДАВАЧА. Ето няколко начина, по които може да се направи:

 1. Завържете разговор с продавача за UGG и къде се произвеждат. Ако той/тя спомене, че оригиналните са произведени в Австралия и/или Нова Зеландия, тогава той/тя продава фалшификати. По същия начин, ако продавачът пропусне да спомене Deckers Outdoor Corporation (или Deckers, Inc.) като компания „майка“, това е още един знак, че той/тя продава фалшификати.
 2. Опитайте да си „престорите“ леко разочарование от „модела“ или размера на багажника, който ви беше представен, като може би просто не е това, което искате. Ако продавачът каже, „Не бързайте да избирате. Имам много различни „модели“ и размери, от които да избирате.“следователно, има вероятност той/тя да продава фалшификати, защото UGG-ите по самото естество на своите „суровини“ са оскъдни или в ограничени доставки. Всеки, който има камион с тях по това време на годината, е силно подозрителен!
 3. След това огледайте мястото и опитайте да споменете „модел“, който го няма, като го/я попитайте дали може да го „поръча“, колко дни ще отнеме и откъде го/тя получава. Ако продавачът спомене, че го получава директно от своя доставчик в Китай, тогава той/тя продава фалшификати. Въпреки че е вярно, че всички UGG на Deckers се произвеждат в Китай, продавачът/препродавачът не ги получава директно от Китай.

Това е. Тук вече покрих основите. В никакъв случай това не е „изчерпателен“ списък от „съвети“ за разграничаване на истински UGG от фалшив; всъщност фалшивият UGG може да премине всички „визуални“ издайнически знаци, които споменах по-горе (може би защото самите фалшификатори са „умъдрили“), но със сигурност много фалшиви UGG-та не успяват да изпълнят „ТЕСТ НА ПРИГОДНЯВАНЕ“ и „ТЕСТОВЕ ЗА КОЖИ“, споменати по-горе, докато много от продавачите им се провалят на тестовете „ТЕСТ НА ПРОДАВАЧА“.